Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Викриття Росіяни запустили рекламну кампанію у соцмережах щодо «закону про виплати сімʼям військових»

У соціальних мережах можна знайти рекламні оголошення, згідно з якими уряд України нібито «затвердив» закон про виплати «сімʼям, які захищають» країну на фронті. На них звернули увагу в проєкті «НотаЄнота».

Вони зʼясували, що насправді за оголошеннями стоять росіяни. Зокрема, на це вказує щонайменше те, що в Україні уряд не «затверджує» закони. Крім того, ні Верховна Рада, ні Кабмін подібних рішень не ухвалювали. 

Фахівці проєкту наголошують, що росіяни запускають подібні рекламні кампанії, щоб поширювати негативні настрої в суспільстві та викликати недовіру до влади загалом. Оголошення створені з розрахунком на те, що українці почнуть запитувати у місцевої влади щодо виплат та у відповідь на відмову звинувачуватимуть її в брехні. Згодом росіяни робитимуть реклами про те, якою корумпованою є Україна. «Детектор медіа» вже писав про те, як тема корупції в Україні використовується російським агітпропом у власних інтересах. 

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись