Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Disclosure Росіяни запустили рекламну кампанію у соцмережах щодо «закону про виплати сімʼям військових»

У соціальних мережах можна знайти рекламні оголошення, згідно з якими уряд України нібито «затвердив» закон про виплати «сімʼям, які захищають» країну на фронті. На них звернули увагу в проєкті «НотаЄнота».

Вони зʼясували, що насправді за оголошеннями стоять росіяни. Зокрема, на це вказує щонайменше те, що в Україні уряд не «затверджує» закони. Крім того, ні Верховна Рада, ні Кабмін подібних рішень не ухвалювали. 

Фахівці проєкту наголошують, що росіяни запускають подібні рекламні кампанії, щоб поширювати негативні настрої в суспільстві та викликати недовіру до влади загалом. Оголошення створені з розрахунком на те, що українці почнуть запитувати у місцевої влади щодо виплат та у відповідь на відмову звинувачуватимуть її в брехні. Згодом росіяни робитимуть реклами про те, якою корумпованою є Україна. «Детектор медіа» вже писав про те, як тема корупції в Україні використовується російським агітпропом у власних інтересах. 

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join