Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Викриття Росіяни поширюють інформацію, що завдали удару по нібито місцю проживання «натовських інструкторів» у Краматорську

У російських медіа, які транслюють прокремлівську риторику, поширюють інформацію про те, що 27 червня російські військові завдали ракетного удару по місцю проживання «натовських інструкторів» у Краматорську. Це — неправда.

Як зазначають фахівці Центру протидії дезінформації при РНБО, росіяни обстріляли ракетами «Іскандер» кафе, де перебувала велика кількість цивільних людей. Мер міста Олександр Гончаренко повідомив, що станом на 28 червня в результаті удару загинуло 11 людей, серед них — троє дітей.

У такий спосіб пропагандисти хочуть перекласти відповідальність за черговий теракт, скоєний росіянами, на жертву, тобто Україну. Також росіяни намагаються довести, що «не завдають ударів по цивільній інфраструктурі». Раніше «Детектор медіа» розповідав про викриття того, як росіяни поширюють інформацію, що Україна нібито створює «брудну ядерну бомбу».

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись