Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Викриття Росія вкотре шантажує світ ядерною зброєю

Кремль регулярно погрожує світові своїм ядерним арсеналом. Цього разу заступник очільника МЗС Росії Рябков заявив, що Росія не виключає можливість відновлення ядерних випробувань «у відповідь на аналогічні дії з боку США». Він пояснив, що під «аналогічними діями» має на увазі ядерні випробування США, проте ця заява пролунала під час дискусії про відповідь Росії на можливі удари західною далекобійною зброєю по її території. 

Також російський дипломат зауважив, що вся необхідна для ядерних випробувань інфраструктура нібито перебуває в повній готовності на полігоні на архіпелазі Нова Земля (Росія). 

У Центрі протидії дезінформації наголошують, що в такий спосіб Рябков намагається маніпулювати громадською думкою та виправдатися за черговий акт ядерного шантажу, позиціюючи його як «дії у відповідь». Сигналізуючи ж про свою готовність до ядерної ескалації, Москва прагне продемонструвати силу та залякати західних партнерів України, щоб ті відмовилися від ідеї надати дозвіл на удари по території Росії їхньою зброєю. Слід зауважити, що ця заяву російський дипломат зробив на тлі появи інформації в ЗМІ про вибух міжконтинентальної ракети «Сармат» під час випробувань.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись