Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Фейк У польському проросійському телеграм-каналі дезінформують, що удар по російському арсеналу в Торопці «завдали з території Латвії»

18 вересня, уночі, українські сили атакували арсенал зберігання боєприпасів, ракет і вибухових речовин, що розташований у місті Торопець Тверської області (Росія). У польському проросійському сегменті телеграму написали, що обстріл було здійснено звичайним безпілотником, який, швидше за все, прилетів не з України, до якої понад 500 кілометрів, а нібито з майже втричі ближчої Латвії. 

Проте ця інформація не відповідає дійсності. BBC News Україна з посиланням на джерело в СБУ повідомило, що в Торопці саме ЗСУ «стерли з лиця землі великий склад головного ракетно-артилерійського управління Міноборони РФ». Пропагандисти також стверджують, що від українського кордону до російського арсеналу в Торопці «понад 500 км», однак насправді відстань складає менш як 500 км ― близько 480 км. Таку дистанцію здатний пролетіти український ударний дрон «Лютий», наприклад. 

Поширюючи цю дезінформацію, пропагандисти вкотре намагаються запевнити всіх навколо в тому, що НАТО бере пряму участь у російсько-українській війні. Раніше ми фіксували фейк, мовляв, Україна разом із США «планує» ракетний обстріл «по дітях».

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись