Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Меседж Росія планує очолити «новий світовий лад»

За інформацією Центру протидії дезінформації при РНБО України, Росія продовжує використовувати завербованих іноземних політиків для формування у громадськості хибної думки про власну могутність. Як йдеться у повідомленні, експерти фіксують просування тези про те, що зараз формується «новий світовий лад», який, на думку «фахівців», очолять Росія, Китай та Індія.

«В якості іноземних експертів фігурують екс-президент Бразилії Лула да Сілва, а також рупор Кремля — політолог Рафаель Ордуханян. Риторика путінських медіа свідчить, що росія розраховує на послаблення санкцій найближчим часом. Ймовірно, саме для цього Кремль робить заяви про часткове відведення військ Росії на Київщині та Чернігівщині», — йдеться у повідомленні Центру. Там додають, що всі ці заяви — маніпуляція й через те, що жоден з попередніх ультиматумів Кремля не виконано, ворог намагається ввести світову спільноту в оману. Тому й розповідає про завершення наступальної операції на півночі України.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись