Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Меседж Українська влада влаштовує голод в державі

За інформацією Центру протидії дезінформації, такий месидж поширюють російські пропагандисти, стверджуючи, що українська влада прагне заморити українців голодом та вивозить зерно з країни. Також пропагандисти запевняють, що «продовольча безпека України під загрозою», «зрив посівної та бойові дії спричинять голод в Україні» тощо. Як йдеться у повідомленні Центру, ці тези видумані російським офісом ООН.

«Гуманітарні проблеми є на тимчасово окупованих територіях, куди ворог не пропускає гуманітарні вантажі. В Україні кремлівський меседж про голод просуває підсанкційний Telegram-канал “Политика страны” та псевдоексперт Дмитро Василець (партія “Держава”, діяльність якої зупинена рішенням РНБО)», — пояснюють у Центрі й додають, що насправді Україна для внутрішнього споживання має запасів мінімум на 2 роки.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись