Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Фейк Українці розробляють модифікацію турецьких БПЛА Bayraktar з аерозольним розпилювачем вірусів.

Таку інформацію поширюють російські пропагандистські медіа. У повідомленнях стверджують, що розробкою нових байрактарів займається український концерн "Мотор Січ". Там додають, що такі прилади могтимуть розпилювати віруси з повітря. “Фактично ідеться про розробку київським режимом засобів доставки біологічної зброї з можливість застосування проти Росії", — йдеться у повідомленні.

Однак це — неправда. Як пише Українська правда, жодних документальних чи візуальних доказів такого запиту в російській пропаганді не навели. Однак діяльність так званих біолабораторій російська пропаганда віднедавна називає ще однією причиною задля вторгнення Росії в Україну й активно маніпулює на цій темі, щоби звинуватити Україну в бажанні винищити росіян. Детально про так звані біолабораторії можна почитати за посиланням.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись