Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Фейк Росія перехопила в України першу керовану ракету «GLSDB»

Таку інформацію поширили у соціальних мережах, зокрема у Міноборони Росії. У повідомленнях ідеться, що Росії вдалося перехопити першу керовану американську ракету «GLSDB». Це — неправда. 

У Центрі протидії дезінформації при РНБО пояснюють, що Україна офіційно не отримувала від партнерів таку ракету, а отже Росія не могла її перехопити. Ракет «GLSDB» ще навіть немає на озброєнні в США, оскільки американське керівництво замовляє це озброєння для України.

Пакет військової допомоги Україні від Сполучених Штатів був оголошений 3 лютого 2023 року, а виробити першу партію ракет «GLSDB», за оцінками західних аналітиків, зможуть за дев’ять місяців. 

Поширюючи цей фейк, пропагандисти хочуть спотворити реальність та показати нібито те, що Україна постійно програє й навіть потужна техніка не допомагає, адже росіяни «успішно» її знищують. 

Нагадаємо, раніше «Детектор медіа» спростовував фейк про знищення американського танка М1 «Abrams» під Соледаром та про «підбиття» танка «Leopard2A5» під Вугледаром.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись