Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Меседж Росія не воює на повну потужність, але скоро почне

У такий спосіб проросійські блогери у соціальних мережах залякують українців. Мовляв, найближчим часом відбудуться перегрупування російської армії на всіх напрямках, де Збройні сили України йдуть у контрнаступ. Нібито в результаті цього на Україну чекає поразка, яку назвуть «переломом у війні 2022 року».

Такі меседжі ширять проросійські блогери у телеграм-каналах, роблячи свої висновки з новин про те, що міністерство закордонних справ Китаю закликає своїх громадян негайно евакуюватися, оскільки в Україні «склалася серйозна ситуація з безпекою».

Мовляв, Китай – союзник Росії, а отже «Москва могла попередити Пекін про свої майбутні дії».

Щоразу, коли російська армія зазнає великих втрат і відходить з окупованих територій України, пропагандисти змінюють тему і вдаються до залякувань, поширюючи меседжі про перегрупування, майбутній наступ і чергові атаки. Мовляв, російська армія просто до цього воювала в напівсили, та незабаром підтягнуться нові сили й відступів більше не допустять. 

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись