Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Message Росія не воює на повну потужність, але скоро почне

У такий спосіб проросійські блогери у соціальних мережах залякують українців. Мовляв, найближчим часом відбудуться перегрупування російської армії на всіх напрямках, де Збройні сили України йдуть у контрнаступ. Нібито в результаті цього на Україну чекає поразка, яку назвуть «переломом у війні 2022 року».

Такі меседжі ширять проросійські блогери у телеграм-каналах, роблячи свої висновки з новин про те, що міністерство закордонних справ Китаю закликає своїх громадян негайно евакуюватися, оскільки в Україні «склалася серйозна ситуація з безпекою».

Мовляв, Китай – союзник Росії, а отже «Москва могла попередити Пекін про свої майбутні дії».

Щоразу, коли російська армія зазнає великих втрат і відходить з окупованих територій України, пропагандисти змінюють тему і вдаються до залякувань, поширюючи меседжі про перегрупування, майбутній наступ і чергові атаки. Мовляв, російська армія просто до цього воювала в напівсили, та незабаром підтягнуться нові сили й відступів більше не допустять. 

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join