Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Фейк Рівень злочинності в Україні зріс на 270%, бо людям роздали зброю

Російська пропаганда поширює інформацію, що нібито через те, що в перші місяці війни населенню роздали зброю, безпрецедентно зріс рівень злочинності, насамперед кількість тяжких злочинів — розбоїв і убивств.

За даними Міністерства внутрішніх справ України, за шість місяців загальний рівень злочинності в Україні зменшився на 25% у порівнянні з минулим роком. Тяжкі та особливо тяжкі злочини залишилися майже на тому ж рівні, що й у 2021 році, пише StopFake. Зменшилася кількість квартирних крадіжок, розбійних нападів та пограбувань. Це засвідчує й статистика Офісу Генерального прокурора

Зниження рівня загальної злочинності у МВС України пояснюють масовою міграцією людей усередині країни та за кордон, запровадженням комендантської години, злагодженістю роботи правоохоронців та територіальної оборони.

Водночас у МВС відзначили, що рівень злочинності зріс на територіях з активними бойовими діями. Крім того, зросла кількість злочинів, пов’язаних із незаконним обігом зброї, та злочинів, скоєних із використанням зброї. 

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись