Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Меседж Рішення Путіна щодо Криму 10 років тому нібито зберегло мир і стабільність на півострові

Російські ресурси поширюють інформацію, що ситуація в Криму була взята під повний контроль після рішення Путіна та дій російської армії в 2014 році. Мовляв, це «забезпечило збереження миру та стабільності». Відповідну заяву зробив ексголова «державного комітету Криму в справах міжнаціональних відносин та депортованих громадян» Смирнов. 

У Центрі стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки при МКІП спростували цю інформацію. Насправді ж введення російських військ на півострів забезпечило не «мир і стабільність», а окупацію. У 2014 році російські військові змушували мешканців півострова голосувати «правильно» — за Росію. Так відбувається й сьогодні на тимчасово окупованих територіях України, зокрема в Криму. Тобто, йдеться не про «забезпечення миру й порядку на півострові», а про обмеження прав і свобод. 

Після 2014 року Крим перетворився на величезну військову базу, звідки росіяни запускають ракети по мирних українських містах, де зберігають військову техніку та проводять військові навчання. 

• Читайте також: Туреччина нібито визнала, що Крим — «це російська територія і такою буде завжди»

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись