Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Message Рішення Путіна щодо Криму 10 років тому нібито зберегло мир і стабільність на півострові

Російські ресурси поширюють інформацію, що ситуація в Криму була взята під повний контроль після рішення Путіна та дій російської армії в 2014 році. Мовляв, це «забезпечило збереження миру та стабільності». Відповідну заяву зробив ексголова «державного комітету Криму в справах міжнаціональних відносин та депортованих громадян» Смирнов. 

У Центрі стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки при МКІП спростували цю інформацію. Насправді ж введення російських військ на півострів забезпечило не «мир і стабільність», а окупацію. У 2014 році російські військові змушували мешканців півострова голосувати «правильно» — за Росію. Так відбувається й сьогодні на тимчасово окупованих територіях України, зокрема в Криму. Тобто, йдеться не про «забезпечення миру й порядку на півострові», а про обмеження прав і свобод. 

Після 2014 року Крим перетворився на величезну військову базу, звідки росіяни запускають ракети по мирних українських містах, де зберігають військову техніку та проводять військові навчання. 

• Читайте також: Туреччина нібито визнала, що Крим — «це російська територія і такою буде завжди»

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join