Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Фейк Прикриваючись мобілізацією, влада в Україні знищує російськомовне населення

У російських пропагандистських медіа поширюють інформацію про те, що найбільша мобілізація відбувається в російськомовних регіонах України. Агітпроп зазначає, що це буцімто геноцид — під приводом конфлікту знищують російськомовне населення, проте часом змушені мобілізувати й жителів заходу України. Це — неправда.

На кейс звернули увагу фактчекери EUvsDiSiNFO. Жодних фактів та доказів того, що мобілізація в Україні спрямована на російськомовних громадян, вони не виявили. Ідею про те, що Україна вчиняє геноцид власного населення, пропагує у своїх виступах Володимир Путін. Проте цьому також немає доказів, що підтверджують звіти Ради Європи, Верховного комісара ООН з прав людини та ОБСЄ.

Саме Росія атакує українські міста, де живе багато українців, які послуговуються російською мовою, як-от Одеса, Харків. 

У такий спосіб російський агітпроп намагається посіяти розбрат між російськомовним населенням та україномовним, розділити їх та дискредитувати владу. Також російські пропагандисти намагаються перекласти відповідальність за злочини росіян на українців.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись