Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Fake Прикриваючись мобілізацією, влада в Україні знищує російськомовне населення

У російських пропагандистських медіа поширюють інформацію про те, що найбільша мобілізація відбувається в російськомовних регіонах України. Агітпроп зазначає, що це буцімто геноцид — під приводом конфлікту знищують російськомовне населення, проте часом змушені мобілізувати й жителів заходу України. Це — неправда.

На кейс звернули увагу фактчекери EUvsDiSiNFO. Жодних фактів та доказів того, що мобілізація в Україні спрямована на російськомовних громадян, вони не виявили. Ідею про те, що Україна вчиняє геноцид власного населення, пропагує у своїх виступах Володимир Путін. Проте цьому також немає доказів, що підтверджують звіти Ради Європи, Верховного комісара ООН з прав людини та ОБСЄ.

Саме Росія атакує українські міста, де живе багато українців, які послуговуються російською мовою, як-от Одеса, Харків. 

У такий спосіб російський агітпроп намагається посіяти розбрат між російськомовним населенням та україномовним, розділити їх та дискредитувати владу. Також російські пропагандисти намагаються перекласти відповідальність за злочини росіян на українців.

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join