Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Фейк Прем’єру фільму «Слава Україні» в Парижі відвідали лише вісім глядачів

Російські телеграм-канали поширили інформацію, що в Парижі на прем’єру документального фільму «Слава Україні», нібито прийшло лише 8 глядачів. Фільм розповідає про вторгнення Росії в Україну 24 лютого 2022 року. Нібито його рейтинг на міжнародному кінематографічному порталі дуже низький. Мовляв, «жахіття російського окупаційного режиму» нікому не цікаві. Це — неправда.

Насправді на прем'єру фільму «Слава Україні» Бернара-Анрі Леві 6 лютого 2023 року у Парижі прийшли понад п'ятсот французьких громадських діячів. Також показ відвідали герої фільму — захисник «Азовсталі» Ілля Самойленко, дружина захисника полку «Азов» Катерина Прокопенко, рабин Умані Натан Бен Нун та Святослав Вакарчук, який створив саундтрек до фільму. Бернар-Анрі Леві описує контрнаступ, звільнення українських полонених та росіян, які здаються в полон. Фактчекери VoxCheck знайшли фото із заходу, на яких видно велику кількість глядачів у залі.

У такий спосіб агітпроп намагається підживити наратив, що Україна, війна в Україні, проблеми пов’язані з нею, «насправді» нікому не потрібні за кордоном. Мовляв, українці сам на сам з ворогом, сподіватись на допомогу марно.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись