Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Fake Прем’єру фільму «Слава Україні» в Парижі відвідали лише вісім глядачів

Російські телеграм-канали поширили інформацію, що в Парижі на прем’єру документального фільму «Слава Україні», нібито прийшло лише 8 глядачів. Фільм розповідає про вторгнення Росії в Україну 24 лютого 2022 року. Нібито його рейтинг на міжнародному кінематографічному порталі дуже низький. Мовляв, «жахіття російського окупаційного режиму» нікому не цікаві. Це — неправда.

Насправді на прем'єру фільму «Слава Україні» Бернара-Анрі Леві 6 лютого 2023 року у Парижі прийшли понад п'ятсот французьких громадських діячів. Також показ відвідали герої фільму — захисник «Азовсталі» Ілля Самойленко, дружина захисника полку «Азов» Катерина Прокопенко, рабин Умані Натан Бен Нун та Святослав Вакарчук, який створив саундтрек до фільму. Бернар-Анрі Леві описує контрнаступ, звільнення українських полонених та росіян, які здаються в полон. Фактчекери VoxCheck знайшли фото із заходу, на яких видно велику кількість глядачів у залі.

У такий спосіб агітпроп намагається підживити наратив, що Україна, війна в Україні, проблеми пов’язані з нею, «насправді» нікому не потрібні за кордоном. Мовляв, українці сам на сам з ворогом, сподіватись на допомогу марно.

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join