Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Маніпуляція Польських медиків нібито відправляють в Україну для участі в бойових діях

Прокремлівські телеграм-канали поширюють інформацію, що польських медиків буцімто відправлять в Україну в прифронтові госпіталі та для участі в бойових діях. За словами російських пропагандистів, це відбудеться найближчим часом і до того ж примусово. Як «доказ» росіяни наводять скриншоти одного з польських сайтів з відповідною статтею. 

Однак ця інформація не відповідає дійсності, пишуть у Центрі протидії дезінформації при РНБО. У статті насправді йдеться про те, що до України 15 польських медиків прибудуть саме з навчальною метою. У матеріалі взагалі не згадується про їхню участь у бойових діях

Поширюючи такі повідомлення, російська пропаганда просуває наратив про «іноземних найманців», які буцімто воюють проти росіян у лавах Збройних сил України. Раніше ми спростовували інформацію, що «українець» закликав поляків йти воювати проти Росії.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись