Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Меседж Поляки насправді не підтримують українців, до цього їх змушує Європейський Союз.

Російська пропаганда використовує цитати польського історика Томаша Янковського для дискредитації України на міжнародній арені. Зокрема, під час інтерв’ю в ефірі російської пропагандистської програми «Соловьёв Live» Янковський заявив, що «в Україні процвітає крайній націоналізм», а поляки «насправді не підтримують українців», їх до цього «примушує Євросоюз». Також Янковський вважає, що зміна влади у Польщі не призведе до покращення відносин з Росією, оскільки багато польських політиків отримали західну освіту та мають «русофобські погляди».

Як повідомляє Центр протидії дезінформації, Янковський неодноразово висловлював антиукраїнські тези, зокрема розповідав про «диких українців» у Європі та те, що Україна як держава несе небезпеку Польщі. У такий спосіб російська пропаганда намагається сформувати хибне враження про ізоляцію України на міжнародній арені, нівелювати значення зростаючої військової допомоги Заходу Україні, а також деморалізувати українців.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись