Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Фейк На тимчасово окупованих територіях Донецької та Запорізької областей вимикатимуть електропостачання.

Таку інформацію поширюють у соціальних мережах. Але це — неправда. ПАТ «Запоріжжяобленерго» спростувала повідомлення про відключення енергопостачання на тимчасово окупованих територіях. У компанії наголошують, що жодних умисних відключень електроенергії в Запорізькій області наразі немає та не буде. Аналогічне повідомлення опублікувала пресслужба «ДТЕК Донецькі електромережі». На підприємствах підтверджують, що на певних територіях є проблеми з енергозабезпеченням, але пов’язані вони виключно із пошкодженнями електромереж через воєнні дії або ж складні погодні умови. Однак там, де є можливість, енергетики від перших днів повномасштабного вторгнення працюють цілодобово і якомога скоріше відновлюють електрообладнання.

Раніше пропагандисти поширювали фейки про відключення газопостачання на тимчасово окупованих територіях. У такий спосіб вони намагаються переконати мешканців тимчасово окупованих територій у тому, що в Україні від них «відмовились» або ж «забули», а окупанти «піклуються» про їх благополуччя.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись