Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Fake На тимчасово окупованих територіях Донецької та Запорізької областей вимикатимуть електропостачання.

Таку інформацію поширюють у соціальних мережах. Але це — неправда. ПАТ «Запоріжжяобленерго» спростувала повідомлення про відключення енергопостачання на тимчасово окупованих територіях. У компанії наголошують, що жодних умисних відключень електроенергії в Запорізькій області наразі немає та не буде. Аналогічне повідомлення опублікувала пресслужба «ДТЕК Донецькі електромережі». На підприємствах підтверджують, що на певних територіях є проблеми з енергозабезпеченням, але пов’язані вони виключно із пошкодженнями електромереж через воєнні дії або ж складні погодні умови. Однак там, де є можливість, енергетики від перших днів повномасштабного вторгнення працюють цілодобово і якомога скоріше відновлюють електрообладнання.

Раніше пропагандисти поширювали фейки про відключення газопостачання на тимчасово окупованих територіях. У такий спосіб вони намагаються переконати мешканців тимчасово окупованих територій у тому, що в Україні від них «відмовились» або ж «забули», а окупанти «піклуються» про їх благополуччя.

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join