Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Message Поляки насправді не підтримують українців, до цього їх змушує Європейський Союз.

Російська пропаганда використовує цитати польського історика Томаша Янковського для дискредитації України на міжнародній арені. Зокрема, під час інтерв’ю в ефірі російської пропагандистської програми «Соловьёв Live» Янковський заявив, що «в Україні процвітає крайній націоналізм», а поляки «насправді не підтримують українців», їх до цього «примушує Євросоюз». Також Янковський вважає, що зміна влади у Польщі не призведе до покращення відносин з Росією, оскільки багато польських політиків отримали західну освіту та мають «русофобські погляди».

Як повідомляє Центр протидії дезінформації, Янковський неодноразово висловлював антиукраїнські тези, зокрема розповідав про «диких українців» у Європі та те, що Україна як держава несе небезпеку Польщі. У такий спосіб російська пропаганда намагається сформувати хибне враження про ізоляцію України на міжнародній арені, нівелювати значення зростаючої військової допомоги Заходу Україні, а також деморалізувати українців.

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join