Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Викриття Під виглядом соцвиплат з ЄС в українців вкрали 100 мільйонів гривень.

Кіберполіція повідомила, що викрила групу зловмисників з дев’яти осіб, які під виглядом соцвиплат з ЄС отримали доступ до банківських даних понад п’яти тисяч українців. За даними правоохоронців, за цією схемою в українців вкрали 100 мільйонів гривень. «Дев’ять осіб створили понад 400 фейкових вебресурсів для отримання банківських даних громадян. Через сайти українцям пропонували сформувати заявку на виплату грошової допомоги від країн Європейського Союзу. За фішинговими посиланнями потерпілі проходили опитування та зазначали реквізити банківських карток. Отримавши дані, зловмисники здійснювали несанкціоноване втручання до онлайн-банкінгу та виводили гроші з рахунків», — розповіли в кіберполіції. 

Держспецзв'язку, НБУ та Кіберполіції розробили поради, як захистити свої гроші від шахраїв в інтернеті. Також у Держспецзв'язку надали рекомендації, як безпечно отримати грошову допомогу від держави.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись