Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Disclosure Під виглядом соцвиплат з ЄС в українців вкрали 100 мільйонів гривень.

Кіберполіція повідомила, що викрила групу зловмисників з дев’яти осіб, які під виглядом соцвиплат з ЄС отримали доступ до банківських даних понад п’яти тисяч українців. За даними правоохоронців, за цією схемою в українців вкрали 100 мільйонів гривень. «Дев’ять осіб створили понад 400 фейкових вебресурсів для отримання банківських даних громадян. Через сайти українцям пропонували сформувати заявку на виплату грошової допомоги від країн Європейського Союзу. За фішинговими посиланнями потерпілі проходили опитування та зазначали реквізити банківських карток. Отримавши дані, зловмисники здійснювали несанкціоноване втручання до онлайн-банкінгу та виводили гроші з рахунків», — розповіли в кіберполіції. 

Держспецзв'язку, НБУ та Кіберполіції розробили поради, як захистити свої гроші від шахраїв в інтернеті. Також у Держспецзв'язку надали рекомендації, як безпечно отримати грошову допомогу від держави.

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join