Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Меседж ОБСЄ не дає слова Росії «через побоювання почути правду»

Прокремлівські медіа пишуть, що на одному із засідань ОБСЄ зі співробітництва в галузі безпеки так званого посла МЗС Росії Родіона Мірошника не допустили до зустрічі. У повідомленнях автори стверджують, нібито в ОБСЄ «просто злякалися», що представник Росії може розповісти «незручні для західної громадськості факти». Та підсумовують, що такі дії є «русофобією».

Аналітики проєкту StopFake проаналізували кейс і пояснили, що рішення щодо недопуску Мірошника на засідання пов’язане виключно з некомпетентністю «посла», який насправді є колаборантом, а в минулому прессекретарем експрезидента і держзрадника-втікача Віктора Януковича. 

2014 року Мірошник пішов на співпрацю з російськими окупантами та ввійшов до складу контрольованої Кремлем «адміністрації» захопленого Луганська — фіктивного органу. В Україні з 2017 року він перебуває в розшуку. 

Тобто так звана «русофобія» — не що інше, як відповідь на дії російської армії, керівництва та народу. Росіяни та колаборанти несуть колективну відповідальність за агресію проти України, яку вони підтримали або відповідними висловлюваннями, або мовчанням. Світовий осуд та санкції проти агресора — наслідки злочинних дій Росії, а не навпаки, як намагається переконати всіх Москва.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись