Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Фейк Німецький журнал Handelsblatt зобразив на обкладинці знищений танк Leopard

Таку інформацію поширили в соціальних мережах, зокрема в телеграм-каналах, які транслюють прокремлівську риторику. У повідомленнях ідеться, що нещодавно німецький журнал Handelsblatt опублікував обкладинку із зображенням знищеного танка Leopard. Сама обкладинка має заголовок: «Це не контрнаступ — це кривавий краш-тест», нібито натякаючи на провальний наступ України. Це — неправда. 

Фахівці Центру протидії дезінформації при РНБО дослідили цей кейс і встановили, що такої обкладинки не існує. Фактчекери пояснили, що на офіційному сайті видання вони не знайшли журналу саме з такою обкладинкою. Останній випуск журналу має зовсім інакше оформлення. 

У такий спосіб пропагандисти прагнуть показати, що їхню риторику також повторюють на Заході. Так у читачів складається враження, що весь світ глузує з України.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись