Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Fake Німецький журнал Handelsblatt зобразив на обкладинці знищений танк Leopard

Таку інформацію поширили в соціальних мережах, зокрема в телеграм-каналах, які транслюють прокремлівську риторику. У повідомленнях ідеться, що нещодавно німецький журнал Handelsblatt опублікував обкладинку із зображенням знищеного танка Leopard. Сама обкладинка має заголовок: «Це не контрнаступ — це кривавий краш-тест», нібито натякаючи на провальний наступ України. Це — неправда. 

Фахівці Центру протидії дезінформації при РНБО дослідили цей кейс і встановили, що такої обкладинки не існує. Фактчекери пояснили, що на офіційному сайті видання вони не знайшли журналу саме з такою обкладинкою. Останній випуск журналу має зовсім інакше оформлення. 

У такий спосіб пропагандисти прагнуть показати, що їхню риторику також повторюють на Заході. Так у читачів складається враження, що весь світ глузує з України.

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join