Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Меседж НАТО розширюється до кордонів Росії та оточило Росію воєнними базами

Пропагандистські анонімні телеграм-канали поширюють інформацію, що НАТО нібито активно розширюється до кордонів Росії, встановлюючи військові бази навколо неї. Однак, ця інформація не відповідає дійсності.

На нього звернули увагу фахівці проєкту VoxCheck. Вони побачили - пропагандисти кажуть, що НАТО порушило свої обіцянки, зокрема, щодо невступу східних країн і нібито саме це призвело до напруження відносин з Росією. Однак історичні факти свідчать про те, що таких обіцянок в письмовій формі не існує, і вступ країн до НАТО здійснювався на добровільній основі, відповідно до інтересів та волі народів.

Крім того, НАТО не має планів розміщувати свої військові бази у безпосередній близькості до кордонів Росії. Альянс діє відповідно до принципу самооборони та забезпечення безпеки своїх членів, але це не означає провокуючі дії, спрямовані проти Росії.

Пропагандисти поширюють подібні меседжі, щоб створити Росії образ жертви та виправдати агресію Росії. "Детектор медіа" вже писав про те, як пропагандисти раніше реагували на розширення НАТО.

Автор: Артур Колдомасов,

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись