Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Message НАТО розширюється до кордонів Росії та оточило Росію воєнними базами

Пропагандистські анонімні телеграм-канали поширюють інформацію, що НАТО нібито активно розширюється до кордонів Росії, встановлюючи військові бази навколо неї. Однак, ця інформація не відповідає дійсності.

На нього звернули увагу фахівці проєкту VoxCheck. Вони побачили - пропагандисти кажуть, що НАТО порушило свої обіцянки, зокрема, щодо невступу східних країн і нібито саме це призвело до напруження відносин з Росією. Однак історичні факти свідчать про те, що таких обіцянок в письмовій формі не існує, і вступ країн до НАТО здійснювався на добровільній основі, відповідно до інтересів та волі народів.

Крім того, НАТО не має планів розміщувати свої військові бази у безпосередній близькості до кордонів Росії. Альянс діє відповідно до принципу самооборони та забезпечення безпеки своїх членів, але це не означає провокуючі дії, спрямовані проти Росії.

Пропагандисти поширюють подібні меседжі, щоб створити Росії образ жертви та виправдати агресію Росії. "Детектор медіа" вже писав про те, як пропагандисти раніше реагували на розширення НАТО.

Author: Артур Колдомасов,

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join