Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Викриття На Волині поширюють повідомлення про фейковий розіграш від «Ощадбанку»

У соціальній мережі Facebook шахраї поширюють повідомлення про те, що «Ощадбанк» начебто вирішив подарувати готівку всім охочим. Для цього нібито потрібно поділитися дописом  і обрати «щасливий номер» одного з 12 конвертів на зображенні.

Фактчекери проєкту «Брехунець» з'ясували, що це повідомлення фейкове — інформації про розіграш немає ні на офіційному сайті «Ощадбанку», ні на його офіційній сторінці у мережі Facebook.

Крім того, є ще кілька ознак шахрайства. Fecebook-сторінка, яка пропонує розіграш, суттєво відрізняється від офіційної.На сторінці Ощадбанку 267 тисяч підписників, зазначено контактний номер телефону, адресу електронної пошти та посилання на сайт мережі. У шахрайської сторінки 21 читач та жодної інформації. У волинських групах допис про шахрайський розіграш начебто від українського банку поширюють зі сторінки іноземця, яка має лише один допис.

Не переходьте за сумнівними посиланнями та перевіряйте інформацію за допомогою офіційних джерел. Детальніше про недобросовісну рекламу телеграм-каналів, яка нагадує шахрайство.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись