Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Фейк На Харківщині нібито нагородили жінок, які «здали» своїх чоловіків працівникам ТЦК

Російські телеграм-канали поширюють інформацію, що в Лозовій Харківської області нібито нагородили жінок, які «здали» своїх чоловіків працівникам ТЦК. Як доказ пропагандисти публікують фото з офіційної сторінки Лозівської міської територіальної громади у фейсбуку.

Утім ця інформація не відповідає дійсності, пишуть у Центрі протидії дезінформації при РНБО. Насправді в Лозівській громаді відзначали причетних до заходів із вшанування пам’яті полеглих захисників. Про це й повідомила громада на своїй фейсбук-сторінці. 

Пропагандисти спекулюють на мобілізації ― чутливій темі для багатьох українців ― і вдаються до ось таких вигадок, що мають на меті деморалізувати українське суспільство, підірвати довіру всередині нього. Раніше ми спростовували інформацію, що в Харкові чоловік нібито вбив співробітника ТЦК.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись