Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Фейк Київ нібито перетворюється на «фекальну Венецію»

Таку інформацію поширюють пропагандистські телеграм-канали. Мовляв, спочатку в столиці повністю затоплювало метро, потім місто заливало нечистотами «на день народження Зеленського», а цього разу відходи виплеснулися на бульварі Верховної Ради. 

Утім ця інформація не відповідає дійсності, пишуть у Центрі стратегічних комунікацій при РНБО. Насправді вночі 26 березня на столичному бульварі Верховної Ради сталося пошкодження водопровідної магістралі діаметром 600 мм, про що повідомили в КМДА. Вода витекла на проїжджу частину бульвару. Тоді відразу ж на місце події приїхали фахівці «Київводоканалу». Станом на обід 28 березня у КМДА повідомили, що на бульварі Верховної Ради завершено ремонт трубопроводу, тож повноцінне постачання води відновлене в усіх житлових будинках лівого берега.

Мета поширення дезінформації про нібито тотальний комунальний колапс в Україні та столиці зокрема ― просунути наратив про «неспроможну державу». Мовляв, «ось Росія прийде ― порядок наведе». Раніше ми спростовували інформацію, що в Києві нібито можуть знищити понад 70 храмів канонічної УПЦ.

Автор: Віталій Михайлів,

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись