Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Маніпуляція Маніпуляція Миколаїв може опинитись у зоні епідеміологічної катастрофи через відключення центрального водопостачання

Таку тезу поширюють російські пропагандистські ЗМІ, стверджуючи, що в українському Миколаєві наразі не працюють комунальні служби й немає водопостачання. У таких повідомленнях російські ЗМІ та телеграм-канали посилаються на джерела в російському Міноборони. Насправді ситуація з водою у Миколаєві наразі не найкраща, однак твердження пропагандистів щодо епідеміологічної катастрофи є маніпуляцією. Як повідомляє Миколаївська міська рада, внаслідок російських бомбардувань з початку війни МКП «Миколаївводоканал» нанесено збитків майже на 12 млн грн. Пошкоджень зазнали очисні споруди каналізації, водопроводу і три насосні станції каналізації. Від обстрілів російських мародерів серйозно постраждав працівник підприємства, щодня команда працює в умовах високого ризику, щоб повернути комфорт містянам. Тобто проблема з водою в місті виникла не через недбалість українських комунальників, а через обстріли та бомбардування російської армії, яка робить все, щоби знищити українську інфраструктуру. Наразі, за даними міської ради, у Миколаєві мешканцям розвозять воду у різні райони міста, тому про катастрофу поки не йдеться.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись