Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Фейк Російські військові захопили Рубіжне, що на Луганщині

Інформацію про те, що російські війська "звільнили" Рубіжне на Луганщині поширюють пропагандистські ЗМІ із посиланням на дані російського Міноборони. "56-й день спецоперації збройних сил Росії ознаменувався звільненням Рубіжного в ЛНР", — повідомляють пропагандисти. Проте це — неправда. Як повідомляє Центр протидії дезінформації при РНБО, за даними Генштабу України, на 56-й день ворог намагався закріпитись в західній і північно-західній частинах Рубіжного, проте зазнав поразки.

"Це вже третє подібне "звільнення" окупантами Рубіжного, виходячи зі зведень міноборони Росії. Вперше цей населений пункт "перейшов під контроль" загарбників 1 березня. 18 березня російська пропаганда знов відзвітувала про "звільнення" Рубіжного та навіть його "зачистку" від ЗСУ. 20 березня голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай спростовував інформацію щодо окупації Рубіжного", — повідомляють в Центрі.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись