Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Manipulation Manipulation Миколаїв може опинитись у зоні епідеміологічної катастрофи через відключення центрального водопостачання

Таку тезу поширюють російські пропагандистські ЗМІ, стверджуючи, що в українському Миколаєві наразі не працюють комунальні служби й немає водопостачання. У таких повідомленнях російські ЗМІ та телеграм-канали посилаються на джерела в російському Міноборони. Насправді ситуація з водою у Миколаєві наразі не найкраща, однак твердження пропагандистів щодо епідеміологічної катастрофи є маніпуляцією. Як повідомляє Миколаївська міська рада, внаслідок російських бомбардувань з початку війни МКП «Миколаївводоканал» нанесено збитків майже на 12 млн грн. Пошкоджень зазнали очисні споруди каналізації, водопроводу і три насосні станції каналізації. Від обстрілів російських мародерів серйозно постраждав працівник підприємства, щодня команда працює в умовах високого ризику, щоб повернути комфорт містянам. Тобто проблема з водою в місті виникла не через недбалість українських комунальників, а через обстріли та бомбардування російської армії, яка робить все, щоби знищити українську інфраструктуру. Наразі, за даними міської ради, у Миколаєві мешканцям розвозять воду у різні райони міста, тому про катастрофу поки не йдеться.

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join