Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Викриття МОЗ України нібито надсилає українцям електронні листи про дефіцит ліків у країні

Згідно з такими повідомленнями, дефіцит ліків нібито виник на фоні відмови України від лікарських засобів, що були вироблені на території Росії чи Білорусі, а також через ускладнену логістику. Крім того, листи містять поради, як у такому випадку може допомогти народна медицина. Це — російська ІПСО. 

Кейс опрацювали в Центрі протидії дезінформації та зазначили, що в самому Міністерстві охорони здоровʼя України вже встигли спростувати цю інформацію. Там повідомили, що насправді жодного дефіциту ліків немає, і додали: українці мають доступ до оригінальних та якісних ліків як в аптеках, так і в медичних закладах. 

Мета цієї псевдорозсилки — дискредитувати МОЗ України та посіяти паніку серед українців. Раніше ми аналізували меседж російського агітпропу, що в Україну нібито завозять протерміновані медикаменти, через що помирають люди.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись