Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Disclosure МОЗ України нібито надсилає українцям електронні листи про дефіцит ліків у країні

Згідно з такими повідомленнями, дефіцит ліків нібито виник на фоні відмови України від лікарських засобів, що були вироблені на території Росії чи Білорусі, а також через ускладнену логістику. Крім того, листи містять поради, як у такому випадку може допомогти народна медицина. Це — російська ІПСО. 

Кейс опрацювали в Центрі протидії дезінформації та зазначили, що в самому Міністерстві охорони здоровʼя України вже встигли спростувати цю інформацію. Там повідомили, що насправді жодного дефіциту ліків немає, і додали: українці мають доступ до оригінальних та якісних ліків як в аптеках, так і в медичних закладах. 

Мета цієї псевдорозсилки — дискредитувати МОЗ України та посіяти паніку серед українців. Раніше ми аналізували меседж російського агітпропу, що в Україну нібито завозять протерміновані медикаменти, через що помирають люди.

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join