Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Фейк Кремлівський фейк, що платіжна система VISA таки повертається на терени Росії

Проросійські джерела поширюють «новину», що одна з найбільших світових платіжних систем Visa повертається на російський ринок. Як «доказ» цього пропагандисти наводять інформацію, що компанія Visa подала в «Роспатент» (в Україні «Укрпатент», організація, яка займається реєстрацією об’єктів інтелектуальної власності) запит на оновлення своїх товарних знаків для банківських послуг та криптовалюти в Росії. 

Проте Visa не повертається на російський ринок. Таке рішення компанія навіть не оголошувала на жодній зі своїх офіційних сторінок. Та й наразі повернутися в Росію платіжна система не має юридичної можливості через дію американських санкцій. Урядові санкції вимагають від Visa призупинити доступ до своєї мережі для цілої низки російських фінансових компаній, включно з центральним банком країни та другою за величиною фінансовою інституцією країни — банком ВТБ. 

Тобто повернення на російських ринок було б прямим порушенням санкцій США.  А оновлення торгових марок, яке Visa справді здійснила в Росії, — це стандартна практика, щоби зберегти за компанією право на використання певних технологій та власного бренду й логотипу в країні. До прикладу, у такий спосіб компанія уникає відтворення чи наслідування бренду з боку Росії.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись