Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Fake Кремлівський фейк, що платіжна система VISA таки повертається на терени Росії

Проросійські джерела поширюють «новину», що одна з найбільших світових платіжних систем Visa повертається на російський ринок. Як «доказ» цього пропагандисти наводять інформацію, що компанія Visa подала в «Роспатент» (в Україні «Укрпатент», організація, яка займається реєстрацією об’єктів інтелектуальної власності) запит на оновлення своїх товарних знаків для банківських послуг та криптовалюти в Росії. 

Проте Visa не повертається на російський ринок. Таке рішення компанія навіть не оголошувала на жодній зі своїх офіційних сторінок. Та й наразі повернутися в Росію платіжна система не має юридичної можливості через дію американських санкцій. Урядові санкції вимагають від Visa призупинити доступ до своєї мережі для цілої низки російських фінансових компаній, включно з центральним банком країни та другою за величиною фінансовою інституцією країни — банком ВТБ. 

Тобто повернення на російських ринок було б прямим порушенням санкцій США.  А оновлення торгових марок, яке Visa справді здійснила в Росії, — це стандартна практика, щоби зберегти за компанією право на використання певних технологій та власного бренду й логотипу в країні. До прикладу, у такий спосіб компанія уникає відтворення чи наслідування бренду з боку Росії.

Author: Орест Сливенко,

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join