Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Викриття Конгресвумен Марджорі Тейлор Грін звинуватила Україну в нацизмі та тортурах цивільних

Інформація про це шириться у проросійських телеграм-каналах. У таких повідомленнях канали перепощують допис із каналу конгресвумен Марджорі Тейлор Грін від штату Джорджіа.

Як повідомляють фактчекери зі ZMIST, насправді конгресвумен дійсно звинуватила Україну в тортурах цивільного населення і в нацизмі. У своїх твітах вона посилається на підбірку відео, на яких ТрО та звичайні люди карають мародерів, прив'язуючи їх до стовпів та б'ючи по дупах. «Сама підбірка була викладена пропагандистським акаунтом, який слово в слово повторює російську пропаганду та не надає контексту до відео. Марджорі Тейлор повторює тези пропаганди РФ та вимагає припинити підтримку України. Але слід зауважити, що Тейлор неодноразово виступала з суперечливими заявами, публічно підтримувала найдивовижніші теорії змов, закликала озброюватися, щоб припинити вакцинації від коронавірусу — усе для того, щоб атакувати демократів та Президента Байдена, тому довіряти її словам не варто», — йдеться у повідомленні.  

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись