Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Фейк Головнокомандувач ЗСУ збрехав щодо неправдивості відео, на яких українська сторона нібито знущається із російських полонених

Інформацію про те, шо керівника ЗСУ піймали на брехні почали поширювати проросійські телеграм-канали. Йдеться про заяву Головнокомандувача, у якій він спростував інформацію про знущання українських військовослужбовців над полоненими, назвавши відео, які з’явилися у мережі з такими сценами, постановою. У повідомленнях телеграм-каналів також йдеться, що заява Головнокомандувача — брехня, адже радник керівника Офісу Президента Олексій Арестович підтвердив, що ці відео не фейкові, а правдиві.

Насправді ж, як пишуть фактчекери зі ZMIST, Арестович не підтверджував правдивість цих відео, а прокоментував, що буде проведено розслідування, і якщо інцидент показаний на відео виявиться реальним, винуватих буде покарано. Також обидва посадовці запевнили, що ЗСУ дотримуються норм міжнародного гуманітарного права.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись