Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Фейк Завдяки вторгненню в Україну росіяни врятували десятки тисяч мешканців Донбасу

Російські пропагандисти продожують просувати тезу про те, що так звана «спецоперація» «врятувала» десятки тисяч жителів Донбасу. Як пише StopFake, у Кремлі заявляють, що «спеціальна військова операція» російської армії нібито зірвала наступ українських військ на так звані «ДНР» та «ЛНР», а це, у свою чергу, «дозволило врятувати десятки, якщо не сотні тисяч мирних жителів Донбасу, яких останні вісім років київський режим методично розстрілював.

Насправді Україна не планувала жодного «широкомасштабного наступу» на тимчасово окуповані території Донецької та Луганської області. «Повномасштабний наступ Росії в Україні вже спричинив смерті тисяч людей мирного населення, серед них — 143 дитини (із підтверджених). Донецька та Луганська області — в епіцентрі бойових дій, що вже призвело до сотень смертей, а розбомблене місто Маріуполь стало ілюстрацією того, як РФ “рятує” та “звільняє” Донбас», — пишуть фактчекери.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись