Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Фейк Ганну Іванову, яка зустрічала ЗСУ з червоним прапором, «Київ взяв в заручники»

В російських телеграм-каналах шириться фейк, що Ганну Іванівну Іванову, яка зустрічала українських військових з червоним прапором, переплутавши їх з окупантами, «тримають в заручниках» українська влада. Та пишуть, що її будинок розстріляли «українці».

Це – реакція на ролік, який записав та виклав вчора Центр стратегічних комунікацій. його співробітник Дмитро Галко знайшов бабусю. Зараз вона перебуває у безпеці, в Харкові, разом з чоловіком. Син Ганни Іванівни виїхав до Польщі. Її будинок розстріляли російськи війська, за тваринами доглядають українськи військові. На відео, яке записав Галко, бабуся каже, що Росія «пішла злом» на Україну та через її дії гинуть люди.

Нагадаємо, що в Росії «бабушка Аня» стала символом- з неї роблять скульптури, її зображають на муралах, в Маріуполі встановили їх пам’ятник. Вона вийшла зустрічати солдат з червоним прапором, і відмовилася брати гуманітарну допомогу в військових ЗСУ, коли вони розтоптали червоний прапор. «Бабуся з червоним прапором» - новий символ російської пропаганди, яка просуває тезу про відновлення СРСР та «боротьби з нацизмом».

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись