Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Фейк Батальон «Азов» вимагає обміняти «15 заручників на тону гуманітарки»

5 травня російськи пропагандистські ЗМІ, серед яких РІА Новості, RT, Vesti.ru, gazeta.ru, iz.ru, Sputnik Latvia та інші, а також телеграм-канали поширили новий фейк про бійців «Азова»: пропагандисти пишуть, що начебто українські бійці вимагають обміняти мирних громадян Маріпуоля, що переховуються в «Азовсталі» на гумантірну допомогу – 15 людей за одну тону. Жодного доказу цим твердженням не наведено.

Натомість керівники «Азова» неодноразово зверталися до міжнародної спільноти та політиків з проханням допомогти в евакуації цивільних жителів з «Азовсталі». Сьогодні, 6 травня, голова Офісу президента України Андрій Єрмак повідомив, що в ході близько чергового етапу евакуації з участю ООН та Міжнародного комітету Червоного Хреста з території заводу вдалося вивести 500 жителів Маріуполя.

Пропагандисти ведуть систематичну дезінформаційну кампанію проти захисників Маріуполя та регулярно поширюють неправдиві повідомлення про «Азов».

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись