Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Фейк Феміністки купили рожевий танк для ЗСУ

У грузинському сегменті соцмереж поширюють фотографію рожевого танка. Підпис до цього фото зроблений російською. Мовляв, європейські феміністки зібрали гроші та купили для України танк. Його пофарбували в рожевий колір, оскільки зелений був надто образливим. Також нібито ствол танку відтяли, оскільки він виглядав сексистським. Це — неправда.

Фотографія рожевого танку зроблена на Манчестерському прайді у 2007 році та не має жодного стосунку до України. Фактчекерам Myth Detector  не вдалося знайти у відкритих джерелах інформацію про закупівлю європейськими феміністками рожевого танка для України.

Поширюючи такі фейки російська пропаганда переслідує кілька цілей — висміює й знецінює волонтерську допомогу та західні поставки зброї Україні, а також намагається дискредитувати ЛГБТК спільноту. 

«Детектор медіа» розповідав про російську дезінформацію щодо ЛГБТ-людей.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись