Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Fake Феміністки купили рожевий танк для ЗСУ

У грузинському сегменті соцмереж поширюють фотографію рожевого танка. Підпис до цього фото зроблений російською. Мовляв, європейські феміністки зібрали гроші та купили для України танк. Його пофарбували в рожевий колір, оскільки зелений був надто образливим. Також нібито ствол танку відтяли, оскільки він виглядав сексистським. Це — неправда.

Фотографія рожевого танку зроблена на Манчестерському прайді у 2007 році та не має жодного стосунку до України. Фактчекерам Myth Detector  не вдалося знайти у відкритих джерелах інформацію про закупівлю європейськими феміністками рожевого танка для України.

Поширюючи такі фейки російська пропаганда переслідує кілька цілей — висміює й знецінює волонтерську допомогу та західні поставки зброї Україні, а також намагається дискредитувати ЛГБТК спільноту. 

«Детектор медіа» розповідав про російську дезінформацію щодо ЛГБТ-людей.

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join