Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Фейк Фейк про те, що уряд Колумбії вносить «обмеження» до місцевого тіктоку, забороняючи кадри російсько-української війни — аби молодь, мовляв, «не їхала» на війну

У мережі поширюють відео видання Citytv, у якому йдеться нібито уряд Колумбії хоче обмежити показ роликів з України в тіктоці. До такого заходу вирішили вдатись, оскільки «молодь, надивившись українських роликів, вважає, що війна — це романтична пригода, і їде на війну».

Але телеканал Citytv не публікував це відео, деякі елементи у ролику вказують на підробку. Колумбійська влада публічно не повідомляла про намір обмежити показ роликів з України в тіктоці.

Citytv — це колумбійський телеканал. Телеканал є винятково іспаномовним, натомість у відео, яке поширили, текст написаний англійською мовою. Ні на сайті, ні в соцмережах Citytv немає новини про плани уряду Колумбії обмежити показ роликів з України в тіктоці. 

Окрім цього, у ролику присутні кілька розбіжностей з оригінальними відео телеканалу. Так, логотип «Citytv Noticias» зазвичай розміщують у нижньому лівому куті і він є частиною новинної плашки, а у пропагандистському ролику він розміщений окремо ліворуч угорі.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись