Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Fake Фейк про те, що уряд Колумбії вносить «обмеження» до місцевого тіктоку, забороняючи кадри російсько-української війни — аби молодь, мовляв, «не їхала» на війну

У мережі поширюють відео видання Citytv, у якому йдеться нібито уряд Колумбії хоче обмежити показ роликів з України в тіктоці. До такого заходу вирішили вдатись, оскільки «молодь, надивившись українських роликів, вважає, що війна — це романтична пригода, і їде на війну».

Але телеканал Citytv не публікував це відео, деякі елементи у ролику вказують на підробку. Колумбійська влада публічно не повідомляла про намір обмежити показ роликів з України в тіктоці.

Citytv — це колумбійський телеканал. Телеканал є винятково іспаномовним, натомість у відео, яке поширили, текст написаний англійською мовою. Ні на сайті, ні в соцмережах Citytv немає новини про плани уряду Колумбії обмежити показ роликів з України в тіктоці. 

Окрім цього, у ролику присутні кілька розбіжностей з оригінальними відео телеканалу. Так, логотип «Citytv Noticias» зазвичай розміщують у нижньому лівому куті і він є частиною новинної плашки, а у пропагандистському ролику він розміщений окремо ліворуч угорі.

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join