Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Фейк Неправда про те, що Держкіно оголосило конкурс для проєктів, які створять «позитивний образ ТЦК»

У мережі ширять інформацію, нібито Державне агентство України з питань кіно оголосило про президентський грантовий конкурс на 2025 рік. Його мета — створення проєктів, де автори мають демонструвати «позитивний образ ТЦК».

На сайті Держкіно справді є новина про оголошення президентського грантового конкурсу у 2025 році. Для участі необхідно подати відповідні документи: заявку, кошторис, опис фільму тощо. Подібні умови були раніше у 2023 та 2024 роках. У них немає згадок про позитивне висвітлення дій ТЦК. Мета конкурсу — надання державної фінансової підтримки молодим митцям для створення та реалізації соціально значущих творчих проєктів. Чіткі обмеження на теми проєктів не вказані.

У підробці зазначили суму у понад 1 млрд грн на створення продукції, але на офіційному сайті вказано лише 3,9 млн грн. Це обсяг коштів, передбачений на виплату трьох грантів.

Автор: Орест Сливенко,

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись